Решението не подлежи на обжалване 136 дни след неоснователното включване в

...
Решението не подлежи на обжалване 136 дни след неоснователното включване в
Коментари Харесай

И Стефан Найденов изваден от българския „Магнитски“ с постановление на ВАС


Решението не предстои на обжалване

 

136 дни след неоснователното включване в българския „ лист на листата “ „ Магнитски “, Върховният административен съд постанови незабавното изваждане от него и на Стефан Найденов с Определение №10882 от 28.10.2021 година.

Подобно на определенията на синовете му Цветомир и Боян Найденови, неговото определение също е без право на обжалване.

Решението постановява да се преустановят фактическите дейности по поддържане на данните на Стефан Найденов в Списък на физическите лица, „ асоциирани лица по смисъла на т. 1 от Решение № 441 от 04 юни 2021 година на Министерски съвет на Република България, поддържан на интернет страниците на Министерство на финансите и на интернет страницата на Национална организация за приходите, осъществявани от длъжностните лица на Министерство на финансите и Национална организация за приходите, които дават отговор за поддържането на Списъка на страниците на Министерство на финансите и Национална организация за приходите, както и от страна на Държавна организация „ Национална сигурност “ и Националната организация за приходите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите и ДА „ Национална сигурност “ като членове на Постоянната работна група, основана с РМС № 441/04.06.2021 година, както и от непрекъснатата работна група като групов орган. “

Семейство Найденови напомня, че бяха включени в „ Списъка на листата “ без да бъде взета поради смяна на събитията, а точно фактът, че са прекратили съдружничество с включения в листата „ Магнитски “ Васил Божков година и половина преди въвеждането на глобите.

Предоставените незабавно доказателства за липса на съгласуваност на Постоянната работна група (от 15.06.2021), не бяха взети под внимание, макар обстоятелството, че Найденови разкриха първи данъчното закононарушение на Божков и съдружниците му, с което страната беше ощетена с почти 700 милиона лв..

За целия интервал на непозволеното си включване в българския лист на лица, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите „ Магнитски “, откакто в никакъв случай не са били включвани в американския лист, засегнатите Найденови нито един път не получиха опция за ответна реакция, не им беше предоставена информация за решението на непрекъснатата работна група, нито съответно пояснение на дейностите й. Постоянната работна група не взе поради никоя от жалбите на Найденови, а крайното решение и за изваждането на Стефан Найденов пристигна още веднъж по правосъден път, над четири месеца по-късно.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР